Bokpresentation: Sanningen är alltid större

Välkommen att lyssna på en spännande bokpresentation tillsammans med TFIF & DIFF!

Caterina Stenius presenterar sin nya bok Sanningen är alltid större, som är en djupdykning i frågor om tolkningar av gamla testamentet, gudsbegreppet och idehistoria. Hon har lagt till underrubriken ”En essä på sju famnars djup”. Boken har fått fin kritik och har av många bedömts som tankeväckande och fascinerande.

Under kvällen serveras matig sallad och vin.

Caterina Stenius föddes i Rom år 1951, blev student från Munksnäs Svenska Samskola 1970 och avlade examen vid Sibelius-Akademin 1977.
Hon har verkat som musikkritiker vid Hufvudstadsbladet, som musik-/kulturredaktör vid Svenska YLE, periodvis även som kulturchef/producent vid Radion, samt Fiktionschef på Finlands Svenska Television.
Stenius har skrivit boken Chaconne. En bok om Magnus Lindberg och den nya musiken. Boken nominerades till Fack Finlandiapriset bland sex kandidater och prisbelönades av Svenska Litteratursällskapet. Hon har också skrivit boken Här går det under! En berättelse om Lilla teatern 1940-2015 som också prisbelönades av Svenska Litteratursällskapet.

Caterina som är katolik kom att halka in på judiska tolkningen av gamla testamentet. Hon upplevde då gamla testamentet på ett nytt sätt och kom då loss från invanda trosfrågor. Gudsbegreppet framstod i ny dager. Hon upplevde att Gud är inte är en angelägenhet som kan reduceras till frågan om man tror på Gud/gud eller inte.
Hon blev fascinerad av hur den judiska traditionen öppnar upp de gamla texterna på ett så hänförande sätt. Ett tankesätt som uppenbart har haft stor betydelse för såväl humaniora som naturvetenskaper fastän få har kunnat identifiera spåren av traditionen, hur är det möjligt att den traditionen är så okänd i vår kristet präglade kultur, trots att den var Jesus egen tradition?

Deltagaravgift: 25 €

Sista anmälningsdag 3 oktober 2023. De 30 första ryms med!

Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag. TFIF och DIFF gemensamma avbokningsreglerna kan du läsa här:

Arrangör: Seniorutskottet

Kontaktperson
Per Kock
kockper@hotmail.com
+358407156292

Lista över redan anmälda

Similar events

24.09.2023

Resa till Hamburg och Lübeck

07.10.2023

Oktoberfest mit der Yodelgruppe

16.10.2023

Kryssning till Stockholm – Almgrens sidenväveri och Götbackskvarteren