Choklad!

Chokladprovning på distans!

Under chokladprovningen får vi bekanta oss med kakaons historia, hur kakaon odlas och vidareförädlas och vilka bönor som finns. Efter det följer en upplevelseresa där vi får smaka olika chokladsorter baserade på olika bönor och från olika världsdelar.

En angenäm smakupplevelse där vi upptäcker vilka spännande smaknyanser god choklad kan ha. Du får reda på vad choklad egentligen är och hur den tillverkas, historik och annan intressant och rolig kuriosa kring choklad. Bänka dig i soffan för en avkopplande stund. Tänk att äta choklad och samtidigt utforska en ny och spännande värld – en värld av choklad.

Vill du prova vin och choklad?
Ifall du vill prova vin med choklad kan du skaffa dig något enligt nedanstående förslag.
I provningen ingår främst olika typer av mörk choklad så det absolut bästa är portvin. I stort sätt passar vilket som helst, men till exempel Dow´s Nirvana passar ypperligt med choklad.  Rödvin är ofta svårt att kombinera med mörk choklad, men ändå omtyckt av många. Vill du matcha chokladprovningen med ett rödvin är två bra alternativ Gran Appasso Zinfandel Organic eller Zensa Primitivo Organico. Båda ganska söta, som ett röttvin ska vara, ifall man vill att det passar med mörk choklad. Vill man riktigt lyxa till det, så är en Amarone ett bra val. 
Roligt kan också vara att köpa 2 olika rödvin, ett sött typ de föreslagna och ett torrare (som man kanske ofta dricker) så upplever man  hur de fungerar med mörk choklad.

I chokladprovningen ingår 8-9 olika chokladsorter (sk napolitaner) samt 4 egentillverkade chokladkonfekter
Chokladen skickas hem till deltagarna innan provningen.

Deltagaravgiften är 15 € och inkluderar chokladproverna och konfekten. 
Du kan även anmäla en avec då deltagaravgiften är 10 € när chokladen skickas till samma adress.

Maxdeltagarantal är 30 och minst 7 personer skall anmäla sig för att vi skall kunna genomföra evenemanget.
Anmälan är bindande efter sista anmälningsdatum.

Evenemanget arrangeras via Teams.

 

Lista över redan anmälda

Similar events

20.04.2021

DIFF årsmöte 2021

26.04.2021

Vidare i karriären med mentorering

23.04.2021

Digital ölprovning