Intresseanmälan: Pjäsen Kalevala på Åbo Svenska Teater

Pjäsen Kalevala på Åbo Svenska Teater med tillresa från Helsingfors

DIFF Åbo firar 80 år i höst med att den 9.11 se pjäsen Kalevala på Åbo Svenska Teater och avnjuta en middag efteråt. Det planeras också en resa för teatervänner från Helsingfors för att se pjäsen och samtidigt gratulera Åboingengjörerna. För de tillresande ordnas en lunch före föreställningen och som option också program kring ett annat Åboaktuellt tema före lunchen. Returen till Helsingfors går genast efter föreställningen.

Pjäsen Kalevala är ett nyskrivet verk som blandar musikteater med visuell teater, animerade föremål och dockfigurer, som flätar samman runometer med nyskrivna sånger. Stor skådespelarensemble på scenen. Kalevala är roliga, drabbande, vackra, sorgliga, övernaturliga sagor för vuxna: sagor om jordens tillblivelse, om hjältar som slits itu, mening och lycka, krattor och honungsbin samt en massa lingon.

Premiären är den 19.9 och för regin står Jacob Höglund som under hösten tar över ledarrollen på Lilla Teatern i Helsingfors.

Läs mera om pjäsen här.

Närmare information om arrangemangen ges senast i september. För planeringen tar arrangörerna gärna emot intresseanmälningar för de olika delarrangemangen redan under sommaren. Dessa är utan förbindelse och ger förtur till biljetter i fall av överbokning. Förhandsintresseanmälan via anmälningsfunktionen härinvid. Slutgiltig anmälan bör ske i början av oktober. 

Lista över redan anmälda

Similar events

01.10.2019

Energi nu och i framtiden!

31.12.2019

Evenemang i planeringsskede i Åboland