Te och ost-kväll

Te och ostprovning på distans!

Te jämförs ofta med kaffe, men i verkligheten är teet mycket mer likt vin. Både te och vin har samma smakvärld och således passar te ypperligt till att kombineras med mat.

Ta del av en te och matprovning där tesommelier Anna Grotenfelt-Paunonen berättar om vad man ska tänka på när man kombinerar te och mat.

Inför provningen får du instruktioner för vilka ostar du bör införskaffa och dessa smakar vi sedan på tillsammans med teerna. Vi jämför smakerna med och utan kombinationerna och du får dessutom ett recept på en tegelé som du kan tillreda till ostar i ett senare skede.

Provningen tar ca 1,5 h och i priset ingår de teer med bryggningsinstruktioner som behövs för provningen, listan på ostarna samt tegelé receptet. Teprovningen ordnas via Zoom.

I teprovningen ingår fem stycken olika teprover samt ett recept på tegelé som är god till ostarna. Teerna skickas hem till deltagarna innan provningen.

Deltagaravgiften är 20 € och inkluderar teproverna och recept på tegelé. Ostarna införskaffar deltagarna själv utöver deltagaravgiften.

Maxdeltagarantal är 20 och minst 5 personer skall anmäla sig för att vi skall kunna genomföra evenemanget.
Anmälan är bindande efter sista anmälningsdatum onsdag 18.8.2021.

Evenemanget arrangeras via Zoom.

 

Här ser du vem som anmält sig till evenemanget.

Similar events

26.04.2021

Vidare i karriären med mentorering

23.04.2021

Digital ölprovning

05.05.2021

Hemmasnickrade lithiumbatterier