Kalevala på Åbo Svenska Teater

Pjäsen Kalevala på Åbo Svenska Teater med tillresa från Helsingfors

DIFF Åbo firar 80 år i höst med att lördagen den 9 november se pjäsen KalevalaÅbo Svenska Teater och avnjuta en middag efteråt. Teatervänner från Helsingfors är också välkomna med för att se pjäsen och samtidigt gratulera Åboingenjörerna.

Programmet på teatern inleds med en guidad rundtur i teaterutrymmena. I pausen bjuds på en jubileumsskål till DIFF Åboavdelningen 80:s ära.

Program:

  • 13.00 gemensam lunch för intresserade (på egen bekostnad). Plats meddelas närmare
  • 14.30 Rundtur på Åbo Svenska Teater samt mingel i Tiljan
  • 16.00 teaterföreställning
  • ca 19.00 middag på restaurang Bassi (på egen bekostnad)

Pjäsen Kalevala är ett nyskrivet verk som blandar musikteater med visuell teater, animerade föremål och dockfigurer, som flätar samman runometer med nyskrivna sånger. Stor skådespelarensemble på scenen. Kalevala är roliga, drabbande, vackra, sorgliga, övernaturliga sagor för vuxna: sagor om jordens tillblivelse, om hjältar som slits itu, mening och lycka, krattor och honungsbin samt en massa lingon.

Premiären var den 19.9 och för regin står Jakob Höglund som under hösten tar över ledarrollen på Lilla Teatern i Helsingfors.

Läs mera om pjäsen här. Recensionen av pjäsen som publicerades i ÅU den 21.9 kan du läsa här.

Omedelbart efter pjäsen avnjuts en middag på egen bekostnad på restaurang Bassi (Västra Strandgatan 9, 2a vån). Man kan välja att delta i endast teaterföreställningen eller valbart därtill i de övriga delmomenten.

För tillresande från Helsingfors inriktar vi oss på att man tar tåget som startar kl. 10.37 från Helsingfors järnvägsstation och är framme kl. 12.34. Gemensam lunch (på egen bekostnad) reserveras till klockan 13.00 på en plats som meddelas de anmälda senare. De första möjligheterna till returresa är med tåg kl. 20.27 (-22.26) eller med buss kl 20.00 (-22.10 / Väinö Paunu) och 20.05 (-22.20 / Onnibus). Resorna bokar var och en individuellt.

Lista över redan anmälda

Similar events

31.12.2019

Evenemang i planeringsskede i Åboland