Vandring Panike – Björkö

Kom med ut i friska naturen – nu vandrar vi ut i världsarvet!

Vi ger oss ut på en vandring i världsarvsområdets kärna och går vandringsleden Panike – Björkö. Etappen är 13 kilometer med start från Panike och mål i Svedjehamn. Vi tar en grillpaus efter ca 7 km. Under vandringen korsar vi två sund med båt (ca 10-15 minuters båtfärder) och har vi tur vandrar vi också genom traditionella fårbeten och fyller en kopp med vilda havtornsbär att ta med hem från holmen. Vi vandrar iväg klockan 10.00 och beräknar vara tillbaka klockan 16.00.

Till Panike tar vi oss med gemensam busstransport som avgår från Vasa stadshus klockan 10.00. Du har möjlighet att stiga på längs med Allskatvägen (via Brändö torg, Gerbykorsningen och Replot korsningen).
Efter avslutad vandring i Svedjehamn rekommenderar vi att man går upp till utsiktstornet Saltkaret och beundrar den vackra skärgården.

Klä dig enligt väder och vind och framförallt se till att du har ordentligt på fötterna – vandringsskor eller stövlar.

Program

  • 10.00 transport Vasa – Panike
  • 11.00 startar vi vandringen (avfärd med båt), efter ca 7 km tar vi en grillpaus – OBS! egen matsäck med. Vandringen beräknas ta ca 2,5 h (grillpausen inte inberäknad)
  • 15.00 beräknar vi oss vara i Svedjehamn därifrån returransporten avgår. I Svedjehamn rekommenderar vi att man tar sig upp i utsiktstornet Saltkaret
  • 16.00 (ca) är vi tillbaka i Vasa

Pris
15 € för medlemmar
20 € för avec

Kom ihåg:
– klä dig enligt väder (klä dig rätt)
– ta skodon som lämpar sig för vandring
– egen matsäck med (ved finns på plats för grillning)

Anmälan via anmälningsfunktionen uppe till vänster på sidan 19.8. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

Med ryms det max 48 deltagare och vi skall vara minst 12 personer för att vandringen skall bli av. Ta gärna med dig en famljemedlem eller kompis eller två.

Bekanta dig med vandringsleden samt med anvisningar om vandringen (vandringsleden beskrivs med start från Svedjehamn här)

Similar events

16/10/2018

Musikalen Gambämark

20/09/2018

Besök på Danfoss fabrik i Vasa

12/06/2018

Beställning av ingenjörsring