Finland i Europa seminarium: Brexit kommer, se upptagen ut!

Eurooppalainen Suomi arrangerar ett officiellt Brexit-seminarium tisdagen den 27.11.2018 kl. 12:45-16:00 i Terrassfoajén i Musikhuset i Helsingfors, Mannerheimvägen 13 A, Helsingfors.

Stor-Britanniens utträde träder i kraft den 29 mars, 2019, då tidsfristen för avskedsförhandlingarna går ut, om man inte kommer överens om ytterligare förhandlingar. De långt utdragna förhandlingarna är fortfarande på hälft och en avtalslös skilsmässa hägrar.

En så kallad hård brexit, som en följd av en avtalslös skilsmässa, skulle betyda ett kompromisslöst och avtalslöst utträde. Stor-Britannien skulle frigöra sig från EU’s interna marknad, man skulle begränsa rörligheten för personer, varor och tjänster och en stor del av de nuvarande avtalen skulle behöva omförhandlas – ett avtal i taget.

På detta seminarium diskuteras framtiden och vi analyserar vilken påverkan brexit har på Finland och EU – med eller utan avtal. Vad händer med de 30 000 finländarna i Stor-Britannien? Hur kan företag och arbetare förbereda sig? Vad lär vi oss?

Akava är medlem i Eurooppalainen Suomi ry

Liknande nyheter

25.04.2022

Stridsåtgärder i kommunala sektorn och i ICT-branschen 

14.01.2022

Förhandlingsresultat för tjänstemännen inom teknologibranschen samt planerings- och konsultbranschen

03.01.2022

Gott nytt kollektivavtal!