Koppla av och knyt kontakter

DIFF är mer än intressebevakning och rådgivning. Vi ordnar allt från evenemang från fest till fördjupning. Varför inte etablera värdefulla kontaktnätverk?

Orfeus lounge

Den finlandssvenska salongen för medlemmar

Uppdatering 20.8.2020: Antalet deltagare i evenemang på Orfeus Lounge har begränsats till 20 personer på grund av den rådande situationen med coronaviruset. Begränsningen gäller fram till och med 31.12.2020 ifall inte annat meddelas. 

I centrala Helsingfors finns Orfeus Lounge, i våning -1 på den fastighet som Tekniska Föreningen i Finland äger (TFiF-huset, Eriksgatan 2).
Orfeus Lounge erbjuder DIFF medlemmar ett nyrenoverat utrymme för distansarbete, möten och avkoppling. Till förfogande finns 4 distansarbetsplatser, låsbara skåp (dessa töms varje natt) samt bredband och facktidningar. Medlemmarna har till sitt förfogande även ett litet kök med möjlighet till te och kaffekokning.
Varje medlem får ta tre gäster med sig till loungen.

Orfeus lounge kan flexibelt anpassas för möten eller tillställningar för högst 35 deltagare. Här finns två ljudisolerade kabinett för 12 respektive 8 personer. Dessa bokar du som medlem via vår online bokningskalender (kräver inloggning i medlemsportalen).

Loungevärd Nina von Numers finns i regel på plats under vardagskvällar (må-to 16.00 – 20.00) förutom under sommarmånaderna. Du når Orfeus lounge per e-post orfeus@tfif.fi samt per telefon 040 577 1941 (må-to 16.00-20.00). En bokning av utrymmet gör du via online bokningskalendern.

Under veckoslut kan DIFF-medlemmar boka Orfeus Lounge för privat bruk. Vi ber dig i detta fall kontakta TFiF kansli. Observera dock att man inte kan arrangera privata tillställningar under sommarmånaderna då loungevärden inte är på plats.

Ifall du inte som medlem ännu har en nyckel till Orfeus lounge kan du beställa din nyckel här.

Med nyckeln kommer du in på Orfeus Lounge under följande tider:

Må-fre 8.00-22.00
Lö-sö 8.00-18.00

I TFiF-huset finns också beställningsrestaurangen Tekniskas Salar (6 vån.) där många av DIFFs och TFiFs gemensamma evenemang arrangeras.
Som DIFF-medlem får du 15% rabatt på restaurangpriserna för privata tillställningar

Fest och fördjupning

Att ordna fester är bara en del av DIFF:s omfattande programverksamhet som ger mervärde i ditt medlemskap. Varje år ordnar vi omkring 70 möten, kurser, seminarier, exkursioner – och fester för våra och TFiFs medlemmar. Mer än 2 000 personer deltar årligen i våra evenemang. Välkommen med!

Hos oss kan du koppla av och umgås med likasinnade och bygga värdefulla kontaktnätverk med andra ingenjörer. Vi samarbetar med högskolorna kring alumnverksamhet för att hjälpa dig hålla kontakt med dina gamla studiekompisar och din högskola.

DIFF ordnar allt från givande företagsbesök och exkursioner till avkopplande tillställningar såsom vinprovning och teaterbesök. Vi ordnar också evenemang för hela familjen. Till de flesta av våra evenemang kan du ta med en eller flera vänner.

Kansliet hjälper till med praktiska arrangemang, handhar bokningar för Orfeus lounge och marknadsför programmen.

Evenemangskalendern

Hjälp till evenemangsarrangören

Evenemangen är en av viktig del i DIFF:s verksamhet. Det är här man lär sig nytt, diskuterar aktuella frågor, umgås och har roligt tillsammans samt bygger upp och utvidgar sitt nätverk. Inom föreningen är det främst aktiva medlemmar som står för programverksamheten. Dessa backas upp av kansliet som koordinerar och administrerar verksamheten. Evenemangsverksamheten sköts tillsammans med Tekniska Föreningen i Finland rf, TFiF för att kunna erbjuda medlemmarna flera evenemang och ett ännu större nätverk.

Som medlem kan du aktivt själv arrangera evenemang eller komma med förslag på evenemang som du önskar att skulle arrangeras. Du kan alltid kontakta oss på kansliet för att få närmare information om hur du arrangerar evenemang.

Via nedan stående länk hittar du programplaneringsguiden som skall fungera som lathund för dig som evenemangsarrangör.

Programplaneringsguide

Nedan har vi gjort en lista på vad som är viktigt att fundera på från första början för att just ditt evenemangs skall bli så lyckat som möjligt. Som vanligt är A och O bra planering och goda förberedelser men viktigt är också att det inte blir för många kockar utan arbetsfördelningen är klar.

Du som arrangör

 • slår fast datum (kolla med kansliet att ditt evenemang inte krockar med andra evenemang)
 • gör upp en budget som håller
 • bokar behövliga utrymmen (Orfeus lounge och Tekniskas Salar via kansliet)
 • bokar program (beställ biljetter, boka föredragshållare, servering)
 • kommer överens med det ställe där evenemanget hålls om de praktiska arrangemangen (tidtabeller, servering, personal, teknik, iordningställande och borttagande)
 • gör upp ett schema för marknadsföring och anmälningar
 • tar också aktivt tag i spridningen av information om evenemanget då detta är öppnat i de kanaler det marknadsförs i

Kansliet

 • för in evenemanget i evenemangskalendern på webben www.diff.fi och www.tfif.fi
 • bokar Orfeus lounge och Tekniskas Salar enligt arrangörens önskemål
 • sköter om marknadsföring baserat på information av arrangören
 • kommunicerar ut evenemanget via föreningarnas kommunikationskanaler (puffar, Gula Bladet, Facebook)
 • sköter om kommunikation med deltagare baserat på information av arrangören
 • kontrollerar betalningar av deltagaravgifter
 • sköter om betalningar (biljetter, researrangemang etc.) till tredje part
 • sköter betalning av arvode till föredragshållare
 • handhar gåvor för föredragshållare

Alla tjänster

Låter det bra?

Bli medlem Kontakta oss