Styrelsepresentation: Christian

Under våren kommer vi att presentera förbundsstyrelsen i Kugghjulet. Först ut är Christian som är medlem i förbundets styrelse samt pinfärsk ordförande för Österbottens avdelning. 

– Jag heter Christian Ekblad, 37 år gammal och hemma från Vörå. Jag bor i Vasa och jobbar vid Citec Oy Ab som Chief Design Engineer, Civil; vilket betyder att jag ansvarar för projektledning inom byggnadsplanering. Mina ingenjörsstudier inom byggnadskonstruktion startades 2003 vid Svenska yrkeshögskolan och avlsutades 2007. År 2013 bestämde jag mig igen för att sätta mig vid skolbänken och denna gång vid Novia UAS – Högre YH i utbildningsprogrammet Teknologibaserat Ledarskap. Jag har nu suttit med i DiffÖb styrelse  i tre år samt ett år i Diff rf.

Under studietiden kom jag in kontakt med Diff; via studentföreningar, juniorombudsmannen samt de olika evenmang ordnade av Diff. Under det första året i arbetslivet kändes dock intresse-bevakning som nånting bra att ha, men inte nödvändigt. Denna uppfattning ändrades dock snabbt under lågkonjunkturen 2008-2010 och syftar jag inte bara på arbetslöshetskassan utan också vikten av ett starkt kollektivavtal samt förståelsen av arbetslagsstiftningen. Den senaste erfarenheten var 2019 när jag följde med YTNs förhandlingar om ett nytt kollektivavtal för konsult och planeringsbranchen vilka tråkigt nog resulterade i strejk eftersom de krav som Teknologi industrin ansåg behövas för att förbättra konkurrenskraften avsevärt försämrade de anställdas arbetsförhållanden. Jag tror att tillsammans är vi starka och jag är glad att se Diff som medlem i Akava och att Diff kan erbjuda fackliga tjänster på svenska och förstås de olika evenemangen och tjänsterna som erbjuds ger ett större socialt nätverk samt främjar ingenjörsyrket.

Mina fritidsaktiviteter varierar beroende på årstid, men en röd tråd är att jag försöker hålla mig aktiv. Sommaren ger möjlighet till landsvägscykling och frisbeegolf samt en del villaliv. På hösten och våren vandrar och springer jag och under vinterhalvåret övergår jag till innebandy och simning. Trots att många idrotter nämndes så låter jag de inte ta upp all fritid och prioriterar familjen, mina katter och vänner. Jag kan också en annan rolig hobby som jag idkade aktivt i 15 år nämligen bowling; så det är inte osannolikt att om jag ombeds ordna en aktivitet att det blir lite “kägelfällning”😊.

Liknande nyheter

13.05.2024

Längre semester och allmän löneförhöjning efterlyses

05.03.2024

Tjänster via Insinööriliitto 2024

05.03.2024

Anställda vid yrkeshögskolor fick eget kollektivavtal