Var med och påverka verksamheten inom DIFF!

Den 27 november är det igen dags att välja styrelse för DIFF – Ingenjörerna i Finland. Fyra personer är i tur att avgå och särskilt ordförande skall väljas för de kommande två åren. Mandatet i styrelsen är alltid för två år och för att försäkra oss om kontinuitet byts inte alla ut på en gång. Antalet styrelsemedlemmar kan variera från 7 st till 11 st. För tillfället har vi max antal styrelsemedlemmar och i tillägg sitter en representant för Tekniska Läroverkets Kamratförbund även med på våra möten.

Arbetet i styrelsen går främst ut på att göra upp riktlinjer och följa upp det arbete som vi anser att är viktigt för våra medlemmar. Till vår hjälp gör vi medlemsenkäter och träffar medlemmar så gott vi kan runt om i Svensk-Finland; på arbetsplatser, i skolorna, på evenemang med mera.

Nu då vi förankrar den nya strategin i vårt förbund så har vi också ett större engagemang i hur vi arbetar med vår samarbetspartner Insinööriliitto och vårt centralförbund Akava. Vi har möjlighet att delta i utskott som tydligt påverkar ingenjörens vardag. Det gäller frågor som näringslivspolitik, utbildning, företagsverksamhet, arbetsavtal med mera.

Vi vill gärna att Du som en aktiv person gärna ställer upp och främjar allas vår vardag. Ingen uppgift är för liten eller för stor, vi behöver anpassa oss till verkligheten. Som det enda svenskspråkiga förbundet inom Akava – centralförbundet för de höger utbildade, så har vi alltid en liten silverkant i vårt arbete.

Har du frågor, ring gärna verksamhetsledaren Kenneth J Jönsson, 040 802 1420 eller skicka epost till kenneth.jonsson@diff.fi.

Liknande nyheter

25.04.2022

Stridsåtgärder i kommunala sektorn och i ICT-branschen 

14.01.2022

Förhandlingsresultat för tjänstemännen inom teknologibranschen samt planerings- och konsultbranschen

03.01.2022

Gott nytt kollektivavtal!