Åland – Världens största discgolfpark

Discgolf, eller frisbeegolf, är en gammal sport som utövades redan i början på 1900-talet. Under de senaste åren har sporten fått ett uppsving i popularitet igen, så även i Finland och på Åland.

Sporten är enkel och går ut på att man kastar en disc längs en bana och målet är att klara banan på så få kast som möjligt. En bana består oftast av 9 eller 18 hål. I slutet på varje hål finns en korg som man ska träffa med discen. Det finns även olika typer av discar; driver, midrange och putter. Den uppmärksamme hittar säkert en del likheter med golf, därav namnet discgolf.

Discgolf passar alla och är en perfekt sport att utöva tillsammans med familjen, kompisgänget, kollegorna eller varför inte allena. Allt som behövs är en disc per person och några timmar.

Är Åland då världens största discgolfpark eller är rubriken litet väl tilltagen? På Åland finns i skrivande stund 12 discgolfbanor och planer på att uppföra 8 till inom de närmaste åren. 12 banor på 30 000 invånare ger ett jämförelsevärde på 400 banor per 1 miljon invånare. Ser man ut i världen på discgolfnationer är Island i top räknat enligt antal banor per 1 miljon invånare, med ett värde på 148.6, så ja, Åland är världens största discgolfpark!

Är du intresserad av att utforska Åland och discgolf? Besök www.discgolf.ax

 

Text: Ivar Gullström, ordförande för Bryggan

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Liknande nyheter

18.09.2023

Akava kritiserar regeringens program: ”Drastiska och omfattande arbetsmarknadsreformer”

14.06.2023

Semestertider – vad gäller egentligen?

01.06.2023

“Our well-being today is insurance for your well-being tomorrow,”- ANE Student Network demands politicians solve the pandemic of mental health issues among young people.