Ett ”Hej” från DIFFs och TFiFs programutskott

Jag heter Anne och är ordförande för Programutskottet (PU). Just nu känner jag mig väldigt glad och energifylld när jag tänker på våra föreningar och PU.

Vi har äntligen fått igång den sociala sidan av vår verksamhet, en av de mest väsentliga bitarna i våra föreningar. Att få träffa nya och gamla likasinnade medlemmar och reflektera över tillvaron från en ingenjörsteknisk synvinkel är någonting väldigt viktigt för oss. Nätverkandet. Programutskottet ansvarar för att de traditionella och välbesökta evenemangen ordnas regelbundet och utvecklas lämpligt i tidens anda, såsom jullunchen, barnfesten och 1maj lunchen.

Under pandemin försökte vi hålla fast vid några av de traditionella evenemangen. Vi utredde t.ex. möjligheter för gemensam virtuell lunch med en jullunch-kasse men till slut formade sig jullunchen 2020 till inspelad Luciahälsning och ett nedladdningsbart sångblad på nätet. Visst är det trevligt med nya koncept och experiment, men de verkliga mötena och spontaniteten går nog inte att simulera via digitala medier. I april i år ordnade vi äntligen barnfest efter en paus på 2 år. Vi var lite oroliga över att hitta all rekvisita efter renoveringen av Orfeus Lounge och den långa pausen, men det visade sig att traditionerna bär och det gick som en dans att sätta upp en färgglad fest med teater, pyssel, mete, skattjakt, mellanmål och allt som hör därtill. Det har varit en glädje att se att deltagarna har trivas så väl på många av vinterns och vårens evenemang och gästerna stannat kvar långt över utsatt tid. Så skall det vara. Vår fina gemenskap och våra utrymmen skall tjäna för att hämta andan och fungera som plattformer för frodandet av den finlandssvenska (tekniska) kulturen.

Programutskottet välkomnar gärna nya medlemmar – vi träffas regelbundet och lovar att fortsätta erbjuda er kluriga och kreativa evenemang även i framtiden. Hör av dig om du vill bli en PU fixare eller har en idé för ett evenemang.

Ser fram emot berikande träffar.

Anne Franzas
Programutskottets ordförande

Programutskottet är ett gemensamt utskott för TFiF och DIFF.
Utskottet svarar för alla de stora sociala evenemangen såsom barnfesten, 1:a maj-lunchen, jullunchen och en massa andra sociala sammankomster.
Evenemangen är som vanligt öppna för alla medlemmar.

Intresserad av att delta i programutskottets verksamhet? Meddela ditt intresse till kansliet (kansli@diff.fi)

Liknande nyheter

05.03.2024

Tjänster via Insinööriliitto 2024

05.03.2024

Anställda vid yrkeshögskolor fick eget kollektivavtal

22.01.2024

Akava ordnar utmarsch 6 februari 2024