Förenkla ditt liv med Palkkio+

Som ny medlemsförmån presenterar vi Palkkio+.
Fakturera ditt arbete som lättföretagare. Du behöver alltså inget FO-nummer för att fakturera via vår tjänst är därmed kan du inleda karriären som en s.k. lättföretagare.

Vad är lättföretagande?
Lättföretagande är en arbetsform där du själv kan fakturera dina kunder för det jobb du gjort. Du behöver inte ett eget företag eller extra byråkrati. Med hjälp av Palkkio+ kan du fokusera på själva jobbet och på att hitta nya uppdrag. Palkkio+ tjänsten kan användas av lättföretagare som inte har ett eget FO-nummer. Senare under år 2022 öppnas en tilläggstjänst som stöder företagare. Mera om det senare.

Hur hjälper Palkkio+ mig?
Du skaffar själv uppdrag som lättföretagare och fakturerar jobbet du gjort på liknande sätt som en entreprenör. Kunden, alltså din uppdragsgivare, erbjuder lättföretagaren ett arbetsuppdrag mot en ersättning. Du kan anlita Palkkio+-tjänsten för att ta hand om byråkratiska åtgärder som att sända fakturor, sköta om skatter och andra skyldigheter.

Platinum -tjänstenivå till DIFF-medlemmar
DIFF erbjuder Platinum tjänstenivå till alla sina medlemmar. Det här betyder att du kan fakturera årligen upp till 1000€ utan extra serviceavgift. Serviceavgiften för andelen som går över 1000€ är 3,2%. Som en tilläggsavgift oberoende tjänstenivå så tillkommer en avgift på 2% för administrativa avgifter så som försäkringar och socialavgifter.

Hur kommer jag igång?
DIFF – Ingenjörerna i Finland erbjuder Palkkio+ Platinum nivå. Gå till palkkioplus.fi. Registrera dig i tjänsten genom att använda ditt DIFF medlems-ID eller ditt Memberplus-ID.  (samma inloggning till portalen). Tjänsten identifierar ditt medlemskap, varefter du är berättigad till den servicenivå som vi erbjuder. Vid frågor kan du kontakta kansli@diff.fi.

.

 

Liknande nyheter

05.03.2024

Tjänster via Insinööriliitto 2024

16.10.2023

Akava föreslår alternativa lösningar till statsministern – Arbetsmarknadskrisen kan undvikas

18.09.2023

Akava kritiserar regeringens program: ”Drastiska och omfattande arbetsmarknadsreformer”