Förtjänsttecken i guld delades ut på Åbo avdelningens valmöte

Med 36 år av förtroendeuppdrag för DIFF – Ingenjörerna i Finland erhöll Henrik Karlsson igår, den 10 december, ett förtjänsttecken i guld – det första med ny design enligt vår relativt nya logo. Det finns endast ett fåtal DIFFare som haft förtroendeuppdrag oavbrutet i så många år.

Redan 1977 skrev Henrik in sig som studerandemedlem (det hette juniormedlem på den tiden) och till ordinarie medlem sedan 1981, som ingenjör från Tekniska läroverket i Helsingfors. 1984 blev Henrik invald i förbundsstyrelsen, men en flytt till Åbo gjorde att han sedan gav sin energi till verksamheten i Åbo. Som kassör började han 1985 och senare 1989 till ordförande i Åbo-Diffen.

Henrik säger att ”DIFFen har för mig varit och är, en plats där jag fått träffa och lära känna många intressanta och fina ingenjörer”. Ett av de starka minnena är från 1986 då DIFF firade 50 år den första mars. Festen hölls på restaurant Adlon i Helsingfors. På natten hade Olof Palme skjutits till döds i Stockholm vilket gjorde att det blev en sorglig start på jubiléet.

Henrik blev igen en gång invald till styrelsen i Åbo för år 2020, men säger att han gärna ser en föryngring i ledet. Under Åbo-Diffens 80 års jubileum i fjol sade Henrik: ”TACK skall ni ha för att ni stått ut med mig.”

Liknande nyheter

25.04.2022

Stridsåtgärder i kommunala sektorn och i ICT-branschen 

14.01.2022

Förhandlingsresultat för tjänstemännen inom teknologibranschen samt planerings- och konsultbranschen

03.01.2022

Gott nytt kollektivavtal!