Viktor Kock vald till verksamhetsledare för DIFF

Viktor Kock har valts till ny verksamhetsledare för DIFF – Ingenjörerna i Finland. Kock har fungerat som tf. verksamhetsledare för DIFF sedan maj 2020 och fortsätter efter årsskiftet som ordinarie verksamhetsledare. 2018 anställdes Kock som medlemsansvarig på DIFF och har sedan dess jobbat inom förbundet. Kock har en politices magisterexamen från Åbo Akademi där han studerade statskunskap med masskommunikation 2015 – 2017 med privaträtt som biämne.

– När radiatorfabriken jag jobbade på fram till 2014 flyttade sin produktion till Polen insåg jag att jag måste skaffa mig en utbildning då jag endast hade en studentexamen i bagaget. Ett brinnande intresse för samhällsfrågor, speciellt arbetsmarknadsfrågor, styrde valet av studier konstaterar Kock.

– I samband med att jag fick min magisterexamen såg jag att DIFF sökte personal. Intressebevakning var välbekant för mig som förtroendevald i Metallförbundet så det kändes naturligt att söka tjänsten. I våras hoppade jag in som tf. verksamhetsledare och meddelade under hösten styrelsen att jag kommer söka tjänsten som verksamhetsledare när den lediganslås, fortsätter Kock

Som verksamhetsledare för DIFF vill Kock fortsätta utveckla intressebevakningen både i arbetslivet och på yrkeshögskolorna. Samtidigt betonar han vikten av evenemangsverksamheten och samarbete med andra organisationer.

-Med evenemangsverksamheten kan vi erbjuda våra medlemmar ett brett nätverk. Evenemangen är samtidigt bra tillfällen för oss att höra vad som är viktigt för våra medlemmar.

– Arbetslivet är under ständig förändring och som intressebevakare måste vi följa utvecklingen. På en punkt är jag ändå konservativ. Jag är övertygad om att en personlig kontakt till medlemmarna är viktig och omöjlig att ersätta.

– Personalen och de förtroendevalda är inspirerade och tillsammans arbetar vi för att ett medlemskap i DIFF är en självklarhet för svenskspråkiga och tvåspråkiga ingenjörer i Finland.

Viktor Kock är 41 år och bor i Forsby, Pedersöre med familjen som förutom Viktor består av frun Ann-Sofi, döttrarna Tindra, Ilone och Ninja samt jämthunden Zero och katten Zorro. Fritiden fylls av jakt, fotboll och familjeaktiviteter.

Liknande nyheter

22.12.2023

DIFFs avdelningar har valt styrelser för 2024

08.12.2023

DIFF – Ingenjörerna i Finland utlyser politisk arbetsnedläggelse

17.05.2023

Nytt avtal ger jämställdare familjeledighet i kemibranschen