Cykla och vandra i Österbotten

Sommaren är på kommande och tankarna om olika aktiviteter är redan i full gång. Några större folksamlingar och längre resor är inte troliga, så jag tittar på vad mitt närområde kan erbjuda.

Jag kommer absolut att tillbringa tid vid sommarstugan samt hemma på gårdsplanen. Definitivt hoppas jag också på att kunna besöka mina vänner och deras sommarstugor var vi kan basta, simma och grilla.

Landsvägscykling har varit en hobby under de senaste somrarna och några av sträckorna jag vill uppleva i sommar är 7 broars väg (Karleby-Larsmo-Nykarleby) och sen med cykel utforska Korsholm genom att ta del av fritidsverksamheten Byagömmor.

Vandringar uppskattar jag mycket och några av de mål jag har är Kortjärvi vandringsled i Terjärv och Utterleden i Pedersöre samt en körtur till Alpon Savanni i Kauhajoki och Pirunpesä (Devil’s Nest) i Jalasjärvi.

Frisbeegolfen har varit en trevlig sommarsysselsättning som jag kom i kontakt med 10 år sen och nu i Vasa omnejd (100 km) finns ju nästan närmare 50 frisbeegolfparker att välja mellan. Om axleln inte orkar kasta varje vecka, så lägger jag gärna in t.ex. minigolf eller en klättring vid Zipparken i Vasa.

 

Text: Christian Eklund, ordförande för Österbottenavdelningen

Liknande nyheter

05.03.2024

Tjänster via Insinööriliitto 2024

05.03.2024

Anställda vid yrkeshögskolor fick eget kollektivavtal

22.01.2024

Akava ordnar utmarsch 6 februari 2024