Den nya tjänsten kestavakoti.fi hjälper bostadsköpare och bostadsägare att undersöka bostadens miljöhållbarhet

I tjänsten kestavakoti.fi kan du nu undersöka bostadens miljöhållbarhet. Det hjälper dig att få en uppfattning om var och hur bostadens miljökonsekvenser uppstår, hur konsekvenserna kan förutses och hur de kan påverkas. För produktionen av tjänsten och sakkunskapen svarar Gaia Consulting och tjänsten sponsras av Danske Bank.

Danske Bank har tillsammans med Akava och dess medlemsförbund sedan 2016 skapat ekonomisk sinnesro för högskoleutbildade finländare och erbjudit dem betydande förmåner i fråga om bolån, placeringar och banktjänster.

”I tjänsten Kestävä koti kan intresserade få information om miljöhållbarheten i sitt kommande eller nuvarande hem. Vi vill att finländarna ska ha möjlighet att bygga sin ekonomi och ekonomiska sinnesro på en hållbar grund, och vi hoppas att denna nya tjänst hjälper dem med detta. Jag är glad att vi nu tillsammans kan berätta för förbundsmedlemmar om den nya tjänsten Kestävä koti”, säger Riikka Laine-Tolonen, direktör för enheten Privatkunder vid Danske Bank i Finland.

”För högskoleutbildade Akava-medlemmar är ansvarstagande ett viktigt värde. Också Akava vill i sin verksamhet och påverkan bära sitt ansvar för klimatet och framtiden. Jag uppmuntrar varmt Akava-medlemmarna att utnyttja tjänsten Kestävä koti, när de stora besluten om boende är aktuella. Jag påminner också om att förbundets medlemmar fortfarande har möjlighet att utnyttja de många förmåner som Danske Bank erbjuder dem i fråga om nya bolån eller eventuella överföringar av lån”, säger Ida Mielityinen, utvecklingschef vid Akava.

 Tjänsten ”Kestävä koti” fungerar tillsvidare på finska. 

Danske Bank ordnar ett webbseminarium om hållbart boende som är öppet för alla. Välkommen den 19 maj kl. 17.30 till: danskebank.fi/kestavakoti

Liknande nyheter

05.03.2024

Tjänster via Insinööriliitto 2024

25.08.2022

Förenkla ditt liv med Palkkio+

03.05.2022

”Ungas rättigheter i arbetslivet måste respekteras på samma sätt som alla andras” – Avgiftsfria Sommarjobbarinfo hjälper sommarjobbare igen i år