Första vågen av strejk över

Den tre dagar långa strejken i utvalda företag inom teknologibranschen är nu avslutad. För planerings- och konsultbranschen fortsätter strejken stegvis i olika företag fram till den 18.12. Övertids- och reseförbuden under fritiden är fortsätter till den 20.12.

Stort tack till alla som deltagit i strejken! DIFF ordnade måndag till onsdag strejkkontor på kansliet i Vasa där vi bjöd på kaffe och tilltugg för de som fungerat som strejkvakter. Under onsdagsmorgonen besökte DIFFs representant strejkvakterna vid Citec, ABB, Wärtsilä och Vacon (Danfoss). Strejktäckningen var god, förhoppningsvis sätter det fart på kollektivavtalsförhandlingarna. Vi kan ändå inte utesluta att ytterligare stridsåtgärder krävs för att få kollektivavtalet i hamn.

För teknologibranschen fortsätter förhandlingarna om kollektivavtal på måndag 16.12 och för planerings- och konsultbranschen på tisdag 17.12

Strejkunderstöd

DIFF betalar ut strejkunderstöd till alla medlemmar som haft inplanerad arbetstag under strejken, deltagit i hela strejken och ansöker om strejkunderstöd via YTNs blankett. Strejkunderstödet är 70€/dag (minus skatter). Understödet betalas ut i januari då YTN granskat medlemskapen och antalet dagar medlemmen strejkat.

Ytterligare information

YTN ger ytterligare strejkinformation på sin webbsida. Rådgivning fås per e-post: lakko@ytn.fi eller telefon 040 352 3671 (kl. 8-18)

Liknande nyheter

22.12.2023

DIFFs avdelningar har valt styrelser för 2024

08.12.2023

DIFF – Ingenjörerna i Finland utlyser politisk arbetsnedläggelse

17.05.2023

Nytt avtal ger jämställdare familjeledighet i kemibranschen